Vi har totalt ca 2 hektar, eller 20 mål med vinmark som vi tar hånd om og som vi lager vin av.
Halvparten av vinmarken ligger rett ved gården. Her har vi mest Barbera, men har også plantet litt Nebbiolo.
Den andre halvparten ligger et par km unna gården i et Cru som heter Vignole. Den har veldig gamle vinstokker og gir derfor lite durer, men veldig god kvalitet. Den er bratt og radene er for smale for traktoren, så her legger vi ned mye arbeid.
Festivo – Barbera d’Asti DOCG

Festivo er vår «everyday wine» som mange Italienere kaller denne typen Barbera.
Gjæring og modning av denne vinen har foregått på ståltank og den har derfor alle de karakteristiske lukter og smaker som Barbera druen gir.
Fra innhøstingen i September til flasking en gang mellom vår og sommer har det fått 6- 9 måneder med moding på ståtank, så vinen er drikkeklar, men tar på ingen måte skade av litt lagring. 5 år klarer denne helt fint i kjelleren.
Siesta- Piemonte Rosato DOC

Rosato – Basseng vinen vår.
De som har drukket mye Fransk Rosè vin vil kanskje reagere på atr fargen er noe mørkere, men dette gir også mar av den deilige bær smaket.
Perfekt for en varm sommerdag.
Dette er normalt den vinen som først høstes og først flaskes. Den ligger hele tiden på ståltanken og er klar til å drikkes med en gang ny årgang slippes. Denne har litt kortere levetid. Vi annbefaler normalt å drikke den i løpet av et par år etter at den er sluppet.
Diverso – Monferrato Rosso DOC

Diverso betyr anderledes på italiensk og denne vinen er litt anderledes.
Ved å blande Barbera og Cabernet Sauvignon har vi fått en vin som har frukt og syre fra Barbera og taniner og struktur fra Cabernet Sauvignon. Resultatet er en mer kompleks vin som tåler mer lagring og har litt andre smaker en en vanlig Barbera
Vignole- Nizza DOCG

Vignole – Toppvinen.
Dette er topp vinen vår, den vi drikker når vi har riktig god middag, eller når vi føler for noe ekstra.
Nizza kan bare settes på de vinene som kommer fra de beste vinmarkene og som følger de strengeste reglene her i området og gjelder kun Barbera viner.
Fra druene høstes til vinen kan selges skal det gå nesten 2 år. Av dette har vi den minst 1 år i eikefat for modning. Vi bruker bare Barrique, som er den minsta av de vanligste typene, og en miks av nye og gamle. Dette gjør at vi beholder en del av bærpreget fra Festivo og får litt mer struktur fra treverket.
Når det gjelder lagring på denne kan den ligge lenge. 5-10 klarer denne vinen helt fint, ja kanskje lengre. De skal vi finne ut av.
L’Unico- Nizza Riserva DOCG

Nizza Riserva er ennå et hakk over vanlig Nizza.
Vi laget denne vinen da vi fikk vite at vi måtte gi fra oss vinmarken disse druene kommer fra og vi viste at dette var siste sjanse for en Nizza Riserva slik som det ser ut nå.
De samme reglene som for Nizza gjelder denne vinen også, men det kreves et ekstra år i eikefat og et ekstra år modning før salg. I vår versjon var det første året på en miks av nye og brukte fatene og det siste året et helt nytt fat av franks eik.
Når det gjelder lagring på denne kan den ligge lenge. 5-10-20 år tror vi den klarer denne vinen helt fint. Faktisk anbefaler vi at du venter minst til 2027-2028 før du i det hele tatt prøver den. Men når du har betal er det du som bestemmer.
Amber

Amber er en av våre nyeste eksperiment.
Vi har tatt moscato druer, en drue som normalt brukes til å lage en søt sprudlende desert vin, og latt den gjære helt ut. Den har også gjæret sammen med skall og stener de første dagene, så resultatet er blitt det man kaller en orangevin.
Skall kontakten har gjort vinen ganske forskjellig fra vanlige moscato, så ikke hopp over denne fordi du ikke liker søte viner.
Pet Nat

Vi liker jo boble viner, men å lage en skikkelig Metodo Classico tar tid og krever ekstra utstyr som vi ikke har. Resultatet ble derfor en pet nat med det fantasifulle navnet Pet Nat.
Pétillant naturel er den eldste måten å lage musserende vin på og ble gjort ved å ha vinen på gjærende beholder før gjæringen var helt ferdig. Vi har jukset litt ved å la vinen gjære helt ut og så tilsette litt sukker fra druer ved flasking.
Denne vinen har litt mindre bobler enn Champagne etc, men er frisk og lett å drikke til tross for en mørk rød farge. Anbefales å prøve som en apperetiff.
Triangolo

I vinmarken vi leier i Costigiole d’asti har vi Ruchè i et lite trekantet område. Da vi ikke fant noen som ville kjøpe disse druene, valget vi å lage vin av de. Det resulterte i en Ruchè som er frisk og lett å drikke.
Ruchè er en floral drue, og gir også en vin med mye duft av blomster. Når vi i tillegg har gjært denne med noen kasser hele klaser druer, som gir en Karbonisk Gjæring (druesaft som «gjæres» uten oksygen), blir resultatet veldig bra om du spør oss.