Vi har totalt ca 2 hektar, eller 20 mål med vinmark som vi tar hånd om og som vi lager vin av.

Halvparten av vinmarken ligger rett ved gården. Her har vi mest Barbera, men har også plantet litt Nebbiolo.

Den andre halvparten ligger et par km unna gården i et Cru som heter Vignole. Den har veldig gamle vinstokker og gir derfor lite durer, men veldig god kvalitet. Den er bratt og radene er for smale for traktoren, så her legger vi ned mye arbeid.

Festivo – Barbera d’Asti DOCG

Festivo er vår «everyday wine» som mange Italienere kaller denne typen Barbera.

Gjæring og modning av denne vinen har foregått på ståltank og den har derfor alle de karakteristiske lukter og smaker som Barbera druen gir.

Fra innhøstingen i September til flasking en gang mellom vår og sommer har det fått 6- 9 måneder med moding på ståtank, så vinen er drikkeklar, men tar på ingen måte skade av litt lagring. 5 år klarer denne helt fint i kjelleren.

Siesta- Piemonte Rosato DOC

Rosato – Basseng vinen vår.

De som har drukket mye Fransk Rosè vin vil kanskje reagere på atr fargen er noe mørkere, men dette gir også mar av den deilige bær smaket.

Perfekt for en varm sommerdag.

Dette er normalt den vinen som først høstes og først flaskes. Den ligger hele tiden på ståltanken og er klar til å drikkes med en gang ny årgang slippes. Denne har litt kortere levetid. Vi annbefaler normalt å drikke den i løpet av et par år etter at den er sluppet.

Vignole- Nizza DOCG

Vignole – Toppvinen.

Dette er topp vinen vår, den vi drikker når vi har riktig god middag, eller når vi føler for noe ekstra.

Nizza kan bare settes på de vinene som kommer fra de beste vinmarkene og som følger de strengeste reglene her i området og gjelder kun Barbera viner.

Fra druene høstes til vinen kan selges skal det gå nesten 2 år. Av dette har vi den minst 1 år i tønner for modning. Vi bruker bare Barrique, som er den minsta av de vansligse typene, og en miks av nye og gamle. Dette gjør at vi beholder en del av bærpreget fra Festivo og får litt mer struktur fra treverket.

Når det gjelder lagring på denne kan den ligge lenge. 5-10 klarer denne vinen helt fint, ja kanskje lengre. De skal vi finne ut av.