Arrangement og festivaler

I sommer måneden er det mange festivaler i området. De fleste har sine faste helger/dager de arranger men litt variasjon kan forekomme. Her har vi listet opp noen av de som vi kjenner til og synes kan være verd et besøk. Vi oppdaterer datoene så snart de er tilgjengelige for neste festival.

Påskevandring i vinmarkene, 2 påskedag i Castelnuvo Calcea

Andre påskedag er det tur i vinmarkene og området rundt landsbyen vår som avsluttes med lunsj på toppen av den flotte borgen i landsbyen.

Aspargesfestival i Vinchio - første helgen i mai hvert år

Mange av festivalene rundt om handler om råvarer i sesong. I mai er aspargesen på sitt beste, i nabobyen vår Vinchio har de laget en festival til til ære for denne flotte grønnsaken. Da er det måltider med asparges i fokus og vin fra det lokale kooperativet.

Giro del Nizza - april

Under Giro del Nizza åpner mange av vinprodusentene rundt Nizza-området dørene sine for besøkende. Her får dere smake på vin og noe å spise. Det hele starter hos Regional Enoteca of Nizza Monferrato, hvor en får utdelt vinglass og kart over de produsentene som er med. Så reiser dere rundt fra gård til gård og smaker på vin og mat og slår gjerne av en prat med de forskjellige vinprodusentene.

Nizza è Barbera - vinfestival i Nizza Monferrato - Mai

Hvert år den andre helgen i mai er det en stor vinfestival i Foro Boari på Piazza Garibaldi i Nizza Monferrato. Her stiller rundt 50 av områdets produsenter og det er mulig å smake seg gjennom ca 250 ulike viner.

 

Link til nettsiden:
http://www.nizzaebarbera.wine/

Barbera Unplugged - musikk og vin i Agliano Terme i månedskiftet mai - juni

Hver år i månedskiftet mai – juni arrangeres musikkfestival i nabolandsbyen Agliano Terme. Da er det underholdning rundt omkring i landsbyen og det er mulig å kjøpe forskjellig mat og vin samt smake viner fra landsbyens produsenter. 

Tønneløp - Corsa delle Botti - Juni

Tønneløp mellom landsbyene i gatene i Nizza Monferrato arrangeres hvert år i juni. De konkurrerer i lag om å komme først til mål ved å rulle vintønner gjennom byens gater, og det går unna! Da er det masse liv i byen og Pizza Garibaldi gjøres om til en stor spiseplass hvor de ulike landsbyene selger lokal mat og drikke.

Festa di Agosto - Castelnuovo Calcea, Første helgen i august

Dette er festivalen i landsbyen vår.

Den varer i flere dager og det er fullt i festningen på kveldene. Live musikk og Italiensk mat serveres på langbord. Hvert år arrangeres denne festivalen rundt den første helgen i august. Her trenger man normalt ikke booke seg inn på forhånd, men det kan være lurt om man er flere som ønsker å sitte sammen.

Barbera Fish Festival - Oktober 2024 - Agliano Terme

Barbera Fish Festival arrangeres annenhvert år i nabobyen vår Agliano Terme. Det er et samarbeid mellom Italia og Norge, Barberavin og torsk fra Lofoten??En super kombinasjon?? Da stiller de fleste av landsbyens vinmakere opp med sin vin og det er vinsmaking inne i kirken på torget i Agliano. Det selges masse forskjellig mat hvor fisk er en hovedingrediens.

TV2 lagde et program om denne festivalen i 2014, her kan dere lese mer om den og programmet:

https://seafood.no/aktuelt/konferanser-og-seminarer/barbera-fish-festival/?fbclid=IwAR1F0fHVDPGXL1sgTGQSncr9vMWD16Hc3SIMiluK_oAYxRpWYHwdO5hiGJ8

Festival delle Sagre Astigiane - andre søndagen i september- Asti.

Mat og vinfestivalen Festivale delle Sagre arrangeres den andre søndagen i september i Asti. Det er mange besøkende på denne festivalen og alle landsbyene rundt i området vårt, inklusive vår, har stand på festivalen og selger forskjellig mat og vin. Festivalen starter med en stor parade. Det er en vinfestival i Asti samtidig som varer i en hel uke.

 

Her er link til nettsiden om festivalen:

 

https://www.doujador.it/festival-delle-sagre-astigiane/

Trøffelfestivalen i Alba - Oktober - November

Alba er for mange kjent som den hvite trøffelens hovedstad. Hvert år i nesten to måneder, fra starten av oktober og ut november, finner den internasjonale trøffel festivalen sted her. Programmet er variert fra konkurranser for trøffelhunder til musikk og mat arrangement. Her finnes noe for de fleste. Og hele tiden kan trøffelmessen besøkes. En stor hall midt i byen der man kan det meste som inneholder trøffel eller rett og slett selve gullet, den hvite trøffelen.

Link til festivalens nettside: https://www.fieradeltartufo.org/