Hvordan komme seg til Piemonte og Cascina Allegria

Alle veier fører til Rom er det et ordtak som heter. Dersom man tar utgangspunkt i Norge eller Nord-Europa så ligger vi på veien til Roma, så det er jo perfekt 🙂

Fly, bil og tog/buss er de meste populære måtene å reise til Piemonte på.

Fly

Dersom du skal reise til Piemonte med fly har du flere muligheter, både med tanke på flyselskap og flyplasser. De fleste som kommer fra Norge kommer til en av flyplassene i Milano. Dette er de største flyplassene og derfor enklest å finne rimelige flybilletter med passende tidspunkt når man skal videre til Piemonte. Husk bare på at det er flere flyplasser i Milano og dersom du skal leie bil er det greit å fly til og fra samme. Torino er det største flyplassen i Piemonte, men har færre flyvninger enn f.eks Malpensa i Milano. Det er derfor vanskeligere å få tak i OK billetter hit, men det er absolutt også her de beste tilbudene kan dukke opp.

 

Nice i Frankrike ligger litt lengre unna, men siden Norwegian har flere direktefly dit om sommeren er det et godt alternativ. Flyreisen blir da litt kortere, men så får man litt lengre kjøre tur. Summen blir som regel ca det samme dersom du ikke flyr direkte fra Oslo og må ha et flybytte eller flere underveis til en av de andre flyplassene.

Milano – Malpensa: 155km – ca 1t 30min

Milano – Linate: 140km – ca 1t 30min

Torino – Caselle: 104km – ca 1t 10min

Genova: 105km – ca 1t 15min

Nice – Frankrike: 243km – ca 3t

Vi anbefaler at man leier bil når man skal besøke Piemonte, men det er også mulig å reise med tog og buss fra flyplassene til oss. Dette krever noen bytter og tar litt lengre tid, men blir rimeligere enn om man skal leie transport til/fra flyplassene. Skulle dere ønske det kan vi arrangere transport til og fra flyplassen. Prisene her varierer litt etter hvor mange man er men startprisen ligger fortiden rundt 200€ hver vei. Er man flere som deler på dette kan det være et alternativ, men ta gjerne kontakt med oss så kan vi hente inn eksakte priser.

Bil

Bilferier er vel kanskje ikke like poplært som det en gang var da halve Norge dro til Sverige eller Danmark på ferie. Det har derimot tatt seg litt opp igjen de siste årene og er absolutt et alternativ når man skal til Piemonte på ferie. For mange er kanskje den største fordelen med å ta med seg bilen er at man kan ta med seg ennå mer vin hjem igjen. Husk bare å fortolle det du har formye 🙂

Ferge mellom Sør-Norge og Danmark er vel den mest populære ruten, så er det bare å kjøre. Danmark og Tyskland er vel obligatorisk, men så kan man velge. Korteste vei er vel Tyskland på langs og så sveist eller østerike før man kommer inn i Italia.

Vi kjørte normalt med en overnatting, men her må man både kjenne på sin egen kjøreglede og hva man ønsker ut av turen. på to dager er det stort sett bare transport. Legger man inn noen dager til, så kan det bli en tur ut av det også.

Huske bare å betal motorveiavgiften i Sveits og Østerike. På noen av rutene kjører man bare noen få mil på de østeriske moteroveiene, men gjett hvor det er mest kontroller…

Tog/Buss

Tog og buss er kanskje ikke den mest vanlige måten å kommer seg til Piemonte på, men det er absolutt en mulighet. Ettersom interrail billettene ikke har aldersgrense lengre kan man jo bare komme seg ut av Norge og hoppe på et tog. Vår togstasjon ligger ca 4 min kjøretur fra gården vår. Skulle dere komme med tog skal vi gjøre vårt beste for å hente dere. Skulle det ikke gå er det bare en halvtimes spassertur opp til byen.

Tog er faktisk ofte ett av våre favoritt fremkomst middler i enkelte situasjoner. Skal man f.eks til Torino bare få å se byen kan tog være perfekt. Da kommer man raskt frem og slipper å bekymre seg for bil eller parkering. Bare spørr oss så forteller vi gjerne hvor man finner rutetider og billetter.