Forslag til steder å besøke i området rundt oss

Cascina Allegria ligger midt i smørøyet for å oppleve Piemonte, med kort vei til sjarmerende steder som blant annet Nizza Monferrato, Canelli, Asti, Alba, Barolo og Barbaresco. Ønsker du en storbytur, er Torino heller ikke langt unna. Og ikke nok med det, Middelhavet er ikke mer enn 1,5 times kjøretur unna, og det samme er Alpene mot Frankrike. Så her er det nok av steder å utforske.

Det er også mulig å besøke våre nabolandsbyer: Agliano Terme, Mombercelli, Moasca og San Marzano Olivetto  med flere. Dette kan en gjøre til fots, om en ønsker å gå en god tur i det flotte landskapet eller på sykkelsetet, enten en velger «vanlig» sykkel eller en noe enklere elektrisk sykkel til å komme seg opp bakkene.

Her skriver vi litt om noen av disse stedene:

Nizza Monferrato

Nizza Monferrato er en av de nærmeste litt større byene og ligger ca 10 minutter unna med bil. Det går også tog til Nizza omtrent en gang i timen herfra.

Nizza har flere restauranter, cafeer og butikker. Her er det marked hver fredag og et antikk-marked den tredje søndagen i hver måned. I tillegg til dette er det forskjellige festivaler iløpet av året i Nizza, de fleste med fokus på mat og drikke.

Canelli

Canelli ligger også ca 10 minutter unna og er kjent for sine vinkjellere som står på UNESCOs verdensarvliste, disse kalles for vinkatedraler. Totalt 4 vinkatedraler strekker seg flere kilometer under byen. Det er spesielt Moscato d’Asti og musserende viner som lagres i disse vinkatedralene.

Ønsker du en omvisning i en av vinkatedralene, må det forhåndsbestilles. Du finner info på nettsiden til de 4 vinkatedralene:

Contratto
Coppo
Bosca
Gancia

Asti

Asti er en by med ca 76 000 innbyggere, og det er også hovedstad i provinsen som vi hører til. Byen ligger en ca 20 minutters kjøretur fra Cascina Allegria, og det går tog dit ca en gang i timen.

Mange forbinder byen med Asti spumante, som er navnet på den musserende vinen som lages i distriktet. Byen er også kjent for festivaler som Palio, et historisk hesteløp, og mat og vinfestivalen, Festival delle Sagre Astigiane.

Dette er en litt større by med cafeer, restauranter og marked hver onsdag og lørdag. For den som er ute etter litt byliv, er denne byen vel verdt et besøk.

Alba

Alba er en sjarmerende by med ca 31 000 innbyggere. Den regnes som hovedstad i Langhe regionen og er kjent for sine hvite trøfler, og særlig trøffelfestivalen som finner sted hver høst i oktober og november. På en av byens mange utecaféer er det flott å nyte et glass vin og titte på livet. Hver lørdag formiddag året rundt er det et stort marked i deler av sentrum.

Barolo

Barolo er først og fremst kjent for sine fantastiske nebbioloviner, også kalt for vinens konge. Det er en koselig liten landsby og vel verdt et besøk. Den ligger ca 40 minutter med bil fra Cascina Allegria. Her finnes et vinmuseum og et korktrekkemuseum og det meste dreier seg om vin og mat i dette området.

Barbaresco

Barbaresco ligger ca 30 minutters kjøring fra Cascina Allegria. Her snakker vi også om verdenskjente viner laget av Nebbiolo-druen. Om Barolo er kongen av viner kalles Barbaresco for dronningen av vin.

I landsbyen finner du en kirke, som inneholder Barbarescos enoteca (vinbutikk). Her kan du smake og kjøpe vin fra området.

Det er også et flott tårn i landsbyen, Torre di Barbaresco , som er åpent for besøk. Her kan du komme opp på toppen og få en flott utsikt over området.