Ny vin er tappet på flasker

I går tappet vi Superiore-vinen fra 2017 og rosèvinen fra 2018 på flasker. Vi møtte frisk og opplagt hos Lionello for å ta en siste smak av vinen før tapping kl 07.30? Noen ganger utarter mandagene seg litt annerledes her ??

Etter smakingen var vi fornøyd men bestemte oss for å legge noen få dråper rødvin til rosèvinen for at fargen skulle bli hakket mer rosa, den var litt for orange- så var vi fornøyd og kunne begynne å tappe vin.

Vi begynte med Rosèvinen, den er fra 2018 og er laget 100% av Barberadruen. Rosèvin er en ferskvin og derfor er den først ut til tapping av 2018-vinene våre.

Trine er klar til å begynne å sette flaskene på båndet etter at alle koblinger er gjort.
Endre tar imot flaskene etter at de har vært igjennom maskinen og blitt fylt med vin og deretter korket.
Denne bør nok ligge ett par uker på flasker for å bli optimal men da er den klar til å nytes en varm sommerdag, gjerne med bassenget her på gården?‍♀️? Etikett gjenstår enda men det kommer!

Den neste vinen som skulle på flasker var Superioren fra 2017. Den har lagt i vel ett år på eikefat/Barique som rommer 225 liter.

Maskinen vi bruker: i den første delen av maskinen blir vinen helt i flaskene og i den andre kommer korken på.
Her er det ferdige resultatet av vår Superiore Barbera d’Asti 2017, også denne skal få etikett om ikke veldig lenge. Denne vinen har uansett godt av å ligge en stund før den drikkes.

Cin cin da folkens? ?